H & H Tuominen Oy

Tämä Volvo FM 420 kuuluu H & H Tuominen Oy:lle, joka on nurmijärveläinen tuoretukku. Vuoden 2014 syksystä on yrityksellä käytössä ollut uusi Volvo FM. Perheyrityksessä runsaasti niin ajoja, kuin muitakin tehtäviä hoitavan Toni Tuomisen mukaan uusi FM on todella miellyttävä ja helppo ajettava. Erityiskiitosta saa Volvo Dynamic Steering –ohjausjärjestelmä.

Ajaminen on kyllä tehty liiankin helpoksi jo. En oikein osaa kuvitella edes, millainen auto olisi ilman tuota VDS:ää. Jopa päivän päätteeksi, kun vaihtaa omaan henkilöautoon, sekin tuntuu raskaalta ohjata tähän verrattuna.

Toni Tuominen

H & H Tuominen Oy

H & H Tuominen Oy hoitaa jakeluajonsa pääosin omalla kalustollaan, vaikkei kuljettaminen olekaan heidän liiketoimintansa ydintä. Tuomisen mukaan tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että tämän kokoiselle yritykselle omat autot ja niissä asiansa osaavat kuljettajat tuovat parhaan lopputuloksen. Kuljetukset kohdistuvat ympäri laajaa pääkaupunkiseutua.

Tuominen on itse aloittanut kuorma-auton ajamisen armeijassa ja siirtynyt sieltä päästyään perheyrityksen palvelukseen viime kesänä. Yrityksellä on vihannesten ajossa pitkät perinteet. Vuoden 2015 huhtikuussa tulee kuluneeksi 70 vuotta ensimmäisen perunakuorman kuljetuksesta, jolloin Tonin isoisä Pentti Tuominen kuljetti oman ensimmäisen perunakuormansa Väinö Pietilän häkäkaasuautolla Lopelta Helsinkiin.

- Uuden auton kanssa kun vein ensimmäisen kuorman, törmäsin kuljettajaan, joka oli 60-luvulla ajanut meille ajoja. Tämä ihmetteli, että ovatpa yrityksen autot nykyään hienoja, koska hän aikanaan teki toimituksia paljon pienemmällä Volvolla. Siinä mielessä mikään ei ole kyllä muuttunut, vaikka autojen koko on kasvanut, niin merkki on edelleen sama, päättää Tuominen.

Maaliskuussa 2015
Teksti: Hanna Valjakka, Volvo Trucks

 

Lue lisää Volvo Dynamic Steeringistä >