Kuljetus Petri Nurminen

Tämä ennen kesää 2015 toimitettu Volvo FMX 8x4 540 hv tridem kuuluu sauvolaiselle Kuljetus Petri Nurmiselle. Vuonna 2003 perustettu yritys tekee pääasiassa metsähakkeen ja maataloustuotteiden ajoa.

Autossa on paljon Volvon uusia ominaisuuksia kuten polttoainetta säästävä I-See –järjestelmä, Volvo Dynamic Steering –ohjausjärjestelmä ja Work Remote –kaukosäädin. Yrityksellä on myös edellisenä vuonna hankittu Volvo FM, jossa on paljon samoja ominaisuuksia. Kuinka ominaisuuksista on ollut teille hyötyä?

- Metsähakkeen ja maataloustuotteiden ajossa tarvitaan paljon tarkkaa peruutusta, joten Volvo Dynamic Steeringistä on paljon hyötyä. Sen ansiosta auto on kyllä todella kevyt ajettava, pitää ihan erikseen muistaa, että autohan liikkuu kun rattia kääntelee. Kaukosäätimellä meillä toimii mm. perävaunukipit ja se on myös kätevä siihen jos autoa tarvitsee sammuttaa ja käynnistää, kertoo Petri Nurminen.


I-Seen kanssa olen välillä ottanut tarkoituksella kisaa, että jos ajan täydellä kuormalla itse jalka kaasulla tai annan järjestelmän päättää. Kyllä sitä pääsääntöisesti tekniikalle häviää. I-See on meillä kahdessa autossa käytössä ja tulee vastakin uusiin autoihin. Sillä saa paljon säästettyä kun kuljettajat sitä oppivat hyödyntämään. Meillä on myös Dynafleet käytössä kokonaisvaltaisesti ja käytämme sitä niin polttoaine- kuin työaikaseurantaan.

Petri Nurminen

Kuljetus Petri Nurminen

Kuljetus Petri Nurmisen kalustoon kuuluu 3 yhdistelmää koukkuautoja ja nk. kävelevälattiainen nuppiauto. Yritys tekee ajoja Länsi-Uudenmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella.

Kaikin puolin Nurminen kertoo olleensa uusimpaan autoon hyvin tyytyväinen ja aiemmin hankitun auton kanssa olleet pienet haasteet on saatu korjaantumaan korjaamolla. Uusi FMX tekee vuodesta 7-8 kuukautta asfalttihommia ja muun aikaa toimii metsähakkeen kuljetustöissä.

- On hyvä, että auton käyttöä voi sopivasti sekoittaa, kun työt ovat kausiluonteisia, Nurminen kommentoi.

Nurminen itse on ajanut kuorma-autoa vuodesta 1988 lähtien ja jo sitä ennen kuljetusala on tullut tutuksi molempien vanhempien puolelta. Ennen yrityksen perustamista hän on ollut töissä muun muassa 10 vuotta T. Rusi Oy:llä. Kuljetus Petri Nurmisella on 3 vakituista työntekijää, Nurminen itse ja pari tuuraajaa.

- Ajan lähes päivittäin edelleen itsekin, vuorotellen muiden kuljettajien kanssa. Mutta esimerkiksi parhaillaan käynnissä olevat juurikasajot työllistävät niin, että tuurarit ajavat vähän kaikilta ylimääräiset pois.

Lokakuussa 2015
Teksti: Hanna Valjakka, Volvo Trucks

 

Lue lisää I-Seestä >