Kuljetus T. Lassila

Tässä lokakuussa 2014 toimitetussa Volvo FM 4x2 kylmäautossa on muun muassa Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä, korin väriset muoviosat tehtaalta ja I-Shift –vaihteisto.

Kuljetus T. Lassila on mäntsäläläinen, tällä hetkellä yhden auton yritys, joka on perustettu helmikuussa 2013. Pääosin omistaja Tomi Lassila kertoo ajavansa ajot itse käyttäen satunnaisesti tuuraajia. Lassila kertoo lähteneensä yksityisyrittäjäksi oltuaan ensin vuodesta 1995 alkaen kuljettajana muissa yrityksissä. Miehen kuljetushistoriasta löytyy niin vaihtolava-autolla ajoa kuin lentorahtia, mutta vuodesta 2001 alkaen työ on ollut elintarvikekuljetusten parissa. Iän tuoman kokemuksen ja yhteiskunnallisen tilanteen osuttua kohdilleen tuli aika alkaa yrittäjäksi.

- Olen kyllä tykännyt näistä elintarvikekuljetuksista. Aloittelin aikanaan elintarvikekuljetuksissa ajamalla Volvo FL –kuorma-autolla. Kun tuli aika ajaa isommalla alueella, valikoitui malliksi Volvo FM. Edellinen autoni oli Volvo FM9 vuosimallia 2007. Tykkäsin siitä niin paljon, että myös uudeksi autoksi valikoitui FM. FM:ssä miellyttää erityisesti ohjaamo ja tekniset ratkaisut, kertoo Lassila.

Tämä Volvo FM työskentelee Vantaalla. Keslogille tehdään elintarvikekuljetuksia Hakkilasta ja pakasteita Viinikkalasta.

Tosi hyvä on ollut tämä uusi auto, enemmän kuin osasi odottaa. Erona aikaisempaan on näkyvyys apumiehen puolelle parantunut huomattavasti, joten erityisesti risteyksissä näkee paremmin ja tietenkin jalankulkijat.

Tomi Lassila

Kuljetus T. Lassila

- Työympäristö on hyvä. Kojelaudan muotoilu ja mittaristo on todella selkeä, iso näyttö, jossa on peruutuskamera samassa, on tervetullut uudistus. Samoin katkaisijat ovat loogisessa paikassa. Work Remote –kaukosäätimessä minulla on muun muassa ilmajousitus, perälaudan toiminta, keskuslukitus ja valoja, joten siitä olen tykännyt käytössä paljon, Lassila kehuu ajoneuvoaan.

- Kylmäkaappi on myös ollut kuin tehty tähän autoon. Päällirakentaja EL-Kori sanoi, että FM:ään oli hyvin helppo asentaa päällirakenteet. Olen varustellut autoa myös ahkerasti. Näin autosta saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainut, joka oikeastaan enää puuttuu, on subwoofer musiikin kuunteluun, Lassila naurahtaa.

Huhtikuussa 2015
Teksti: Hanna Valjakka, Volvo Trucks

 

Lue lisää työympäristöstä Volvo FM:ssä >